Красиві будівлі роблять городян щасливішими – дослідження

Зелень в місті позитивно позначається на здоров’ї людей. А тепер вчені довели: красива архітектура міста підтримує гарний настрій та інші аспекти щасливого життя. Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на meddaily.ru.

Фахівці Університету Варвіка радять жителям міст із великою кількістю визначних пам’яток частіше ходити гуляти пішки. Це корисно і для психіки, і для фізичного стану.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як уточнює The Telegraph, був проведений масштабний аналіз, який дав змогу зрозуміти, де в містах люди краще за все почувалися. Групі добровольців запропонували оцінити понад 212 000 фотографій краєвидів, знятих у Британії. В результаті порівнювалися понад 1,5 мільйона оцінок і показників здоров’я людей, що проживають у сфотографованих областях.

Найкраще люди почувалися не в зелених кварталах. Ключову роль відігравала якість архітектурних споруд і дизайнерські рішення. Висока якість давала відчуття щастя і зміцнювало здоров’я. Все це, на думку фахівців, доводить, наскільки сильно впливає навколишнє середовище на людину.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь