Літнє взуття приховує таємну небезпеку

Експерти з Німеччини виявили несподівану небезпеку для здоров’я при носінні літнього взуття. Мова йде про отруєння організму небезпечними речовинами, що входять до складу виробів. Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Happy News

За словами фахівців, незважаючи на зручність літнього взуття, воно часто повністю або частково виготовлена із пластику, що становить небезпеку для здоров’я. У своїх тестах експерти постійно виявляють шкідливі леткі органічні речовини, а також поліциклічні ароматичні вуглеводні, що викликають онкологічні захворювання.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

При контакті зі шкірою при носінні взуття речовини проникають в організм людини. Деякі хімічні речовини проникають в шкіру через піт, наприклад, нафталін, який має жахливий запах і при попаданні в кров руйнує еритроцити.

Іншим шкідливим елементом є пластифікатори, з яких роблять абсолютно все літнє взуття – вони впливають на гормони і можуть представляти серйозну небезпеку для репродуктивної діяльності.

Також не менш небезпечні ароматичні аміни, хлоровані сполуки, оптичні відбілювачі – головні причини алергії.

Для того, щоб знизити ризики для здоров’я, медики рекомендують купувати взуття у перевірених виробників, що мають власні гарантії якості.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!