Майже 280 недоношених дітей врятували в Дніпропетровському перинатальному центрі цього року

Вони народжуються крихітними та, здається, можуть уміститися на долоні лікарів. Найменші ледве важать півкілограма, не можуть самостійно дихати та погано бачать. Проте все ж дуже хочуть жити. Такий шанс недоношеним малюкам дарують у Дніпропетровському перинатальному центрі. Цього року тут виходили вже 277 таких крихіток.
У 2015 році з вагою до 1 кг в перинатальному центрі народилося 44 немовляти, до 1,5 кг – 87 дітей. Відсоток виходжування такої малечі в цій лікарні один з найвищих в Україні, розповіла головний лікар медзакладу Людмила Падалко.
«Лікарі перинатального центру кожного дня наче в бою. Заради порятунку недоношених дітей вони використовують найсучасніше обладнання та не шкодують власних зусиль, – зазначила Людмила Падалко. – Раз на рік до своїх рятівників  вже власними ніжками приходять їх пацієнти. Першим малюкам, які народилася в нашій лікарні з вагою в 600 грамів, вже три роки. Це жваві та здорові дітлахи, з ними – щасливі батьки.  Заради цього варто жити та боротися».
Загалом в Дніпропетровському перинатальному центрі цьогоріч народилося близько 3 тис. дітей. 84% пологів були партнерськими.«Пологи – це справа двох – жінки та чоловіка. Ми це доводимо. Татусі дуже підтримують майбутніх мам та поводять себе достойно – свідомість ніхто не втрачає», – сміється головний лікар.

Недоношених малюків в області виходжують і у Криворізькому перинатальному центрі, спеціалізованому медичному центрі матері та дитини ім. проф. Руднєва та Дніпропетровському міському пологовому будинку №1.
Загалом у Дніпропетровській області цього року народилося майже 22,5 тис. немовлят.

Залишити відповідь