Металург, десантник, патріот: ім’я ще одного Героя АТО увіковічнили в меморіалі

Коли в Україні оголосили про мобілізацію, Олексій Єманов, не чекаючи повістки, одним із перших пішов до військкомату. Захищав Батьківщину у 25-й повітрянодесантній бригаді. Загинув під обстрілами градів у Донецькій області. У рідному місті Героя встановили меморіальну дошку. Про це повідомляє департамент освіти та науки облдержадміністрації.

увиковичили2

Олексій Єманов – випускник Криворізького центу професійної освіти металургії та машинобудування. Про учня тут згадують з теплотою. Розповідають, юнак був з добрим серцем, здатний співчувати оточуючим, завжди терпляче ставився до недоліків людей.
увиковичили3

У перші дні АТО Олексій пішов до військкомату. Служив гранатометником у 25-й повітряно-десантній бригаді. Товариші по службі згадують: Олексій був оптимістом та дуже любив родину, телефонував їм, навіть у найгарячіші моменти.

16 серпня 2014 року його рота відправилась на пошуково–розвідувальну операцію в Жданівку, Донецької області. 17 серпня, успішно закінчивши її, отримали наказ їхати на Нижню Українку. Колона з танків рушила вперед, а БМП десантників піднялися на вершину. Там вони були як на долоні. І в цей момент їх накрили градом. Загинуло 20 військових, серед них був і 26-річний Олексій.

увиковичили4
Олексій Єманов посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» та нагрудним знаком «За заслуги перед містом ІІІ ступеня».

У рідному технікумі Олексію встановили меморіальну дошку, щоб кожен пам’ятав про подвиг героя та його любов до Батьківщини. На відкриття зібралися викладачі, учні, військові та просто небайдужі люди. Присутні згадували, яким був Олексій, та вклонилися його подвигу.

Залишити відповідь