Мінсоцполітики до кінця року закупить 633 квартири сім’ям загиблих учасників АТО

До кінця року житло отримають 633 сім’ї загиблих учасників антитерористичної операції.

Про це на брифінгу поінформував перший заступник міністра соціальної політики України Василь Шевченко, передає “Українська правда” з посиланням на “Укрінформ”.

“Це 300 мільйонів гривень, які пропорційно виділяються протягом року. За рахунок цих коштів планується закупити 633 квартири для сімей загиблих”, – сказав Шевченко.

За його словами, процедура закупівлі житла активно проводиться в областях місцевою владою.

Зокрема, на Житомирщині придбано 16 квартир для передачі сім`ям загиблих або інвалідам І та ІІ групи, на Закарпатті – 7, у Миколаївській області – 5, у Дніпропетровській -18, в Київській – 32.

Одночасно з цією програмою реалізовується програма Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції щодо забезпечення житлом бійців АТО.

Як запевнив голова служби Артур Дерев’янко, планується, що вже до кінця  року 27 родин учасників антитерористичної операції матимуть свої домівки.

“Коштів достатньо. Житло їм буде закуплено до кінця року. Якщо у нас ще хтось з`явиться, то грошей вистачить, щоб взяти на  себе інвалідів І та ІІ групи”, – запевнив чиновник.

Залишити відповідь