Міста та райони області мають шанс вивчити досвід місцевого самоврядування ЄС

Мінрегіон оголосив конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». Міста та райони можуть представити свої досягнення у співробітництві громад, енергозбереженні та енергоефективності, економіці та створенні робочих місць. Переможець отримає можливість протягом тижня вивчати досвід місцевого самоврядування в одній з країн ЄС.
Для участі в конкурсі потрібно до 30 вересня заповнити заявку, що знаходиться на сайті Мінрегіону, підписати її представником органу місцевого самоврядування, завірити печаткою. Після цього відправити електронною поштою на адресу: Best.Practice.Ukraine@coe.int.
Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться вже не вперше. Минулоріч Дніпропетровщина стала його найактивнішим учасником. З 37 заявок-переможців 12 – з нашого регіону. У якості заохочення автори кращих проектів виїжджали до Болгарії, де обмінювались досвідом з колегами.
Переможці цього року також візьмуть участь у поїздці до однієї з країн — членів Ради Європи. Також вони матимуть можливість презентувати свої надбання на всеукраїнських семінарах з розвитку самоврядування.
Основними критеріями до відбору переможців стануть ініціативність громади, ефективність проекту, його інноваційність та постійність результатів.
Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 044 303 99 16, 044 590 47 76.2324151

Залишити відповідь