Музей Дніпра створив цікавий проект для абітурієнтів (відео)

У Дніпропетровському історичному музеї імені Яворницького запустили новий проект — «ЗНО з музеєм». Лекції-уроки проходять у форматі екскурсії. Матеріал підібраний від найдавнішої історії України до 1917 року. Екскурсію розробили на базі питань, які були у тестах ЗНО попередніх років, повідомляє 9 канал.

“Перша частина у нас запланована у форматі екскурсії. А ось друга частина, яка стартує дещо пізніше, з середини квітня, це вже буде тема революції. Це буде не лише екскурсія, це буде вже залучення динамічної карти окремої, а також гри, яка присвячена сторіччю революції», – розповідає Світлана Павленко, старша наукова співробітниця музею, авторка проекту «ЗНО з музеєм».

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У музеї зберігається багато унікальних речей, які характеризують різні історичні події. Наприклад, монети, перша друкована в Україні книга, оригінали документів і багато інших експонатів. Авторка проекту упевнена: наочність допоможе багатьом випускникам краще засвоїти матеріал.

«Існує 2 базових критерії, як треба організовувати підготовку до ЗНО: це програма ЗНО. Зараз вона чинна, до 2019го одна, а з 2020го – інша. В наших екскурсіях покладено одразу ці дві програми. І це база тестів. З першого ЗНО, яке було ще не обов’язкове, яке стартувало у 2006 році і ось уже було пробне 2019го – все це є комплексом для нашої екскурсії. А експонати виконують роль опорних точок, від яких ми відштовхуємось, адже тут музей висвітлює регіональну історію, а ЗНО – це історія України», – говорить Світлана.

Перший день екскурсії такого формату відвідала випускниця Настя. Дівчина закінчує 11 клас у 9-ій школі. Планує вступати до Київського Інституту Міжнародних Відносин. Але певна, що знання з історії України важливі не тільки для іспитів.

«Мы учимся истории для того, чтоб не совершать ошибок прошлого. Ну нам в любом случае она нужна, чтоб развиваться и строить свое будущее, уже основываясь на том, что было раньше», – говорить Настя.

Такі екскурсії у музеї розпочалися з 28-го березня. Вони будуть проходити по четвергах, п’ятницях і неділях, з 10:00 до 16:30 і можуть бути як індивідуальними, так і груповими.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!