На Дніпропетровщині чиновниця погоріла на хабарі

У Кривому Розі поліцейські викрили у хабарництві посадовицю районної ради. Кошти завідувач відділу вимагала за видачу дозвільних документів на розміщення торговельних пунктів. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області. Корупційну діяльність посадової особи викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області Нацполіції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, завідувачка відділу однієї з районних рад вимагала від підприємця 3000 доларів США неправомірної вигоди за видачу дозволу на розміщення торговельних пунктів.

У п’ятницю, 15 січня, посадовицю викрили одразу після отримання першої частини від обумовленої суми – 300 доларів США. Проводяться процесуальні заходи. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.