На Дніпропетровщині планують реконструювати стадіон та парк (Фото)

У Широкому – реконструювати стадіон та центральний парк, в Гречаних Подах – збудувати Центр безпеки. Такі перспективи визначили під час Ради регіонального розвитку Широківського району. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

У Широкому планують реконструювати стадіон «Колос», на якому займаються понад три тисячі місцевих спортсменів та учнів шкіл. Оновлення потребують дах адміністративної будівлі, покриття футбольного поля та бігових доріжок.

Ще у планах – реконструкція районного парку ім.Т.Г.Шевченка. Він знаходиться у центрі селища, на березі річки. Відпочивати тут люблять мешканці всього району. Проте нині у парку немає ні облаштованих доріжок, ні освітлення, лавки зламані. Місцеві жителі сподіваються, що після оновлення парк суттєво змінитися.
У Гречаних Подах збираються збудувати Центр безпеки з пожежною охороною, станцією швидкої медичної допомоги і кабінетом дільничного. У декількох селах району – звести сонячні електростанції.

Серед проектів, втілених з 2015 року – поле для міні-футболу зі штучним покриттям, яке облаштували у Широківській школі №2. Оновили містки через річку у селах Новолатівка, та Інгулець. Реконструювали міст через річку Бакаєць у Широкому. Придбали 10 одиниць техніки для благоустрою – екскаватор-навантажувач, вакуумний автомобіль для прибирання снігу, самоскид.

Триває реконструкція Карпівської опорної школи. Там створюють сучасні умови для навчання та занять спортом для майже 200 учнів.