На Дніпропетровщині відкрили меморіал на честь придніпровського залізничника, що загинув в АТО

 

Днями у селищі Черкаському, де дислокується 532-й окремий ремонтно-відновлювальний батальйон, відкрили меморіал на честь бойових побратимів, загиблих під час АТО, – старшого лейтенанта Юрія Цибуліна (інженера відділу організації ремонту служби локомотивного господарства Придніпровської залізниці) та сержанта Олега Макарова. На відкритті були присутні сім’ї загиблих воїнів, товариші по зброї, а також колеги зі служби локомотивного господарства.

«Залізниця втратила справжнього професіонала, якому можна було сміливо доручати завдання будь-якої складності. Мудрий та виважений, він був водночас надзвичайно коректним та дружнім, завжди готовим прийти на допомогу», – сказав у прощальному слові начальник відділу організації ремонту локомотивного господарства Максим Ващенко.

Коли на сході країни розпочалися бойові дії, Юрій не зміг стояти осторонь. До воєнкомату пішов добровольцем і вже у червні був мобілізований до 532-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону, де ніс службу на посаді заступника командира роти.

Як розповів командир роти Олексій Мандич, підрозділ, де служив Юрій, виконує ремонт військової техніки просто на передовій і досить часто потрапляє під обстріл «Градів». Одна з ворожих атак виявилася для ремонтників фатальною. Це сталося 12 листопада 2014 року у селищі Піски поблизу Донецького аеропорту. Разом із Юрієм тоді загинув сержант Олег Макаров. Бійці встигли полагодили таку потрібну військовим техніку, хоч і ціною власних життів.

За особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету, Юрій Цибулін був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

На честь героїв бойові товариші влаштували почесний залп із гвинтівок, а затим усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

За матеріалами прес-служби Придніпровської залізниці

 

Залишити відповідь