На Дніпропетровщині відкрили новий дитсадок

Відкриття нового, сучасного дитсадку «Калинка» у Ляшківці – приклад реальної децентралізації. Там реконструювали будівлю недобудованого сільського клубу під дошкільний навчальний заклад, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

детки2

«Менш ніж за рік у Ляшківці побудували новий дитячий садок. Це конкретний результат реформ з територіальної та бюджетної децентралізації. Цього року на Дніпропетровщині почнемо будувати чотири садочка, а це майже 1,5 тисячі додаткових місць для дітей», – сказав Валентин Резніченко.

детки1

Виділити кошти на будівництво садка обласну владу торік попрохала місцева громада.

«Це здійснення нашої мрії. У садочку сучасний ремонт. Ігровий, спортивний та музичний зали облаштовані кращим інвентарем та технікою. Тут є, де розвиватися дітям», – поділилася завідуюча ДНЗ «Калинка» Таміла Сиса.

детки3

Молоді матусі Ляшківської громади з нетерпінням чекали на відкриття садочка. Раніше в селі був лише один дошкільний навчальний заклад. Тож влаштувати туди дитину було проблемою – не вистачало місць.

детки4

«Моя донька сама попросилася в цей садочок. Каже: «Мамо, я хочу сюди ходити». Вже поспілкувалася з вихователями. Думаю, моїй Вікусі тут сподобається», – розповіла Анастасія Буря.

У «Калинці» буде 80 дітей.