На Дніпропетровщині відновили відому історичну пам’ятку (Фото)

У Військовому оновили меморіальний комплекс «Дніпровський плацдарм». З обласного бюджету на капремонт пам’ятки виділили близько 2 млн грн. Повідомляють у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Дніпровський плацдарм» – важлива історична пам’ятка. Створена на честь воїнів, які загинули у 1943 році під час переправи через Дніпро. Щороку меморіал відвідують тисячі людей, аби віддати данину пам’яті полеглим – туди приїздять школярі, студенти, ветерани війни та просто небайдужі мешканці області. На жаль, останні роки він перебував не у найкращому стані. Обласним коштом вирішили відремонтувати і сам «Дніпровський плацдарм», і облаштувати навколишню територію», – розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Олександр Москаленко.

Ремонтники привели до ладу курган, стели та надгробок, уклали плити. Пофарбували пам’ятник та відреставрували надпис. Також облаштували територію навколо меморіалу. Меморіальний комплекс «Дніпровський плацдарм» звели у селищі Військове у 1985 році. На честь героїв форсування Дніпра під час Другої світової війни.