На Дніпропетровщині хлопець знайшов… повоєнну авіаційну бомбу (ФОТО)

На день Святого Миколая на пункт зв’язку 31-ої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області надійшло повідомлення від 23-річного хлопця про те, що ним, під час прогулянки у лісосмузі в селі Соколове Новомосковського району, на відстані 100 метрів від траси Харків-Сімферополь, на відкритій території, було знайдено предмет, орієнтовно схожий на застарілу авіаційну бомбу.

бомба

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

20 грудня о 13:00 на місце виявлення вибухонебезпечного предмету прибули фахівці піротехнічної групи і ідентифікували знахідку, як авіаційну бомбу ФАБ-100 часів минулих війн.

Бомбу було знищено за межами населеного пункту. Місце події обстежено. Додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено, повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС

Також, 20 грудня рятувальники отримали повідомлення про виявлення невідомих предметів, схожих на вибухові, поблизу села Мишурин Ріг Верхньодніпровського району області.

На знахідки натрапив 34-річний чоловік під час пошуку металобрухту в лісосмузі.

На місце події було направлено групу піротехнічних робіт – вони ідентифікували знахідки як застарілі боєприпаси, а саме мінометні міни ММ-82 мм, в кількості 25 одиниць. Знайдені боєприпаси знищено на спеціальному полігоні.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь