На Дніпропетровщині затримали любителів незаконної риболовлі (Фото)

На Дніпропетровщині поліцейські виявили браконьєрів, які незаконно виловлювали рибу. Правоохоронці вилучили у рибалок жилкові сітки, забродні костюми та незаконний улов. За підрахунками поліцейських, сума завданого збитку державі становить більше п’яти тис. гривень. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Порушників виявили 18 та 20 квітня правоохоронці у річковому порту Амур–Гавань спільно з рибоохоронним патрулем на Кам’янському водосховищі та на березі Новопавлівського заливу Каховського водосховища, що у місті Нікополь, під час проведення профілактичних заходів по боротьбі з браконьєрством під час нересту.

Чоловіки в забродних костюмах виловлювали рибу за допомогою жилкових сіток загальною довжиною понад 30 та 70 метрів. Серед незаконного улову – плітка, карась, карп, лящ та плоскирка.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

 

Головне фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!