На Дніпропетровщину завітав незвичайний мандрівник із США

До Нікополя Дніпропетровської області завітав гість із США. Приплив він до нас – на байдарці. А до цього подолав на ній тисячі кілометрів морем. Ні, чоловік не робив із свого приїзду шоу. Він просто вирішив перечекати шторм на Каховці на нікопольському березі. Де  його і помітили місцеві відпочивальники. Повідомляє Нікопольський портал.

– Спочатку ми побачили намет, байдарку, туристичне приладдя, – розповідають місцеві. – Як для Новопавлівки (а саме там причалив мандрівник), то така екіпіровка виглядала занадто солідно. Потім ми помітили, як до чоловіка підбігла місцева малеча. Але після пари питань їх цікавість до незнайомця згасла. «Він по-нашому балакати не вміє» – резюмували вони. Тоді ми і зрозуміли, що до нас прибився гість здалеку. На такій-сякій англійській ми побалакали з «прибульцем» і досі під враженням від його особистості.

Виявилося, що мандрівник – 68-річний американець Вейн Ертан. У минулому пілот гелікоптера, який сказав, що це одна із найнебезпечніших професій у світі.

– Всі мої однокурсники вже тю-тю. Один я залишився, – повідомив Вейн.

Разом із тим, вже 45 років як американець періодично мандрує світом на байдарці. Це його хобі з дитинства. До того ж, зараз  таким чином можна піднакопити пенсію. Морські подорожі виходять дуже економними.

Виявилося, що за 45 років мандрівок Вейн Ертан назбирав силу-силенну друзів. І в Україні теж. Вейн просто у захваті від наших людей.