На Дніпропетровщині чоловік «купив» авто і втратив гроші

Купівля авто через Інтернет завершилась для кам’янчанина втратою грошей.  Наприкінці квітня до поліції Дніпропетровщини із заявою про шахрайство звернувся 34-річний чоловік. Заявник розповів, що на одному із сайтів в мережі Інтернет знайшов оголошення про продаж транспортних засобів та вирішив зв’язатися з продавцем.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як повідомили в ГУ НП України у Дніпропетровській області, спілкування відбулося в одному із месенджерів, де чоловіку були надіслані фото документів, відео автомобіля та відгуки попередніх замовників.  Після переписки з «продавцем» потерпілий домовився про купівлю авто та декількама транзакціями перерахував йому на банківську картку оговорену суму, як передоплату. Однак, очікування чоловіка так і не справдилися – продавець перервав спілкування, а всі спроби зв’язатися з ним виявилися марними.

Зрозумівши, що став жертвою аферистів, потерпілий звернутися за допомогою до поліції.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці з’ясовують всі обставини злочину та встановлюють особу причетного до шахрайства.

Поліцейські звертаються до громадян з нагадуванням відповідально ставитися до своєї фінансової безпеки та не піддаватися на привабливі пропозиції шахраїв.

Аби не потрапити на гачок аферистів, поліція наполегливо рекомендує:

купуйте товари лише на перевірених сайтах;

не переходьте за сумнівними посиланнями, які надсилають невідомі особи;

не переказуйте жодних завдатків чи передоплат за товари, які купуєте через Інтернет — надавайте перевагу тільки післяплаті;

у випадку купівлі дороговартісного товару, оплату здійснюйте тільки при особистій зустрічі з продавцем та після перевірки товару на придатність до використання.

не вводьте реквізити платіжних карток на онлайн-платформах та не повідомляйте нікому свої конфіденційні дані;

Про будь-який факт чи спроби шахрайства повідомляйте на «102».

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!