На Дніпропетровщині – масштабні пожежі (Фото)

Нині на Дніпропетровщині триває період високої пожежної небезпеки. Суха, вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню на значні території за короткий час. Вогнеборці долають численні та масштабні займання в екосистемах регіону. Повідомляють в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. Так, на провулку Прогонному у місті Новомосковськ надзвичайники загасили займання сухої рослинності площею 2 га. За межами села Росішки Петропавлівської селищної територіальної громади Синельниківського району фахівці ДСНС ліквідували пожежу на відкритій території, площа якої склала 2,9 га.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Неподалік села Зелена Долина Покровської селищної територіальної громади Синельниківського району рятувальники здолали ще одне займання в екосистемі площею 2,9 га.

Вогнеборці місцевої пожежної охорони загасили дві масштабні пожежі на відкритій території: за межами села Дубовики Синельниківського району, де вогонь встиг знищити 2 га сухої рослинності, та неподалік села Добровілля Дубовиківської сільської територіальної громади, де горіла суха трава на площі 2,8 га.

Загалом, протягом доби, 21-го серпня, вогнеборці Дніпропетровщини 33 рази залучались до гасіння пожеж в екосистемах. Ліквідовано 23 займання сухої рослинності та 10 пожеж, де горіло сміття на відкритих територіях. Внаслідок цих загорань знищено понад 15 га наземних екосистем.

Пам’ятайте, горіння сухої рослинності – процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!