Найкращий рецепт затишного вечора
Як зігрітися під час осінніх дощів? «Вісті Придніпров’я» підібрали для вас найкращі рецепти глінтвейну, аби вечір був затишним та смачним!
Глінтвейн – це незамінний зігріваючий коктейль під час осіннього дощу чи зимнього вечора. Він може не тільки зігріти, але й підняти настрій і навіть врятувати від застуди.
У глінтвейн іноді додають ром, коньяк, лікери, лимон, але в такій кількості, що смак напою ці добавки не змінюють, проте надають йому приємний аромат.
Поради:
• Глінтвейн, як і кава у жодному випадку не повинен закипати. Температура повинна бути в районі 70-ти градусів. Ненауково це перевіряється рукою. Нагрівати вино слід у вогнетривкому посуді до тих пір, поки не зникне біла піна.
• Вино, яке найбільше підходить – Хванчкара, Кіндзмарауллі, Кагор, Каберне. Ідеально підходять червоні, сухі і не дуже міцні вина.
• Напій вживається гарячим і обов’язково з високих (щоб менше остигав) бажано прозорих (аби було видно колір) стаканів, вдихаючи гарячі ефірні пари. Вино, яке входить до складу напою, слід вживати відразу після нагріву, поки воно не втратило свій букет і смакові якості.
Глінтвейн класичний
Інгредієнти: червоне столове (сухе) вино – 750 мл, мед – 2-3 ст.л., лимон 1 шт, апельсин – 1 шт., яблуко – 1 шт,
тертий імбир – 1 ч.л, мускатний горіх – ¼ ч.л, 2 палички кориці і гвоздика за смаком.
Приготування:
У каструльці змішай гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додай 100 мл води, доведи до кипіння, прибери з вогню. Потім отриманий відвар проціди. Дай постояти 10 хвилин.
Апельсин, яблуко і лимон наріж дольками.
У каструлю з відваром з прянощів налий вино і додай нарізані фрукти. Доведи до кипіння, але ні в якому разі не кип’яти.
Глінтвейн по-українські
Інгредієнти: десертне солодке червоне вино – 150 мл, наливка вишнева – 50 мл, лимон – 1/2 шт., кориця і гвоздика на смак.
Приготування:
У посуд налий вино і вишневу наливку, доведи суміш до кипіння, але не кип’яти. Потім в глінтвейн додай прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибочками, і дай настоятися близько 10 – 15 хв. Гарячий глінтвейн розлий по чашках, при необхідності підігрій.
Глінтвейн з коньяком
Інгредієнти: червоне напівсолодке вино – 150 мл, коньяк – 20 мл, мед – 50 г, лимон – 1 / 2 шт., кориця і гвоздика за смаком.
Приготування:
У посуд налий червоне напівсолодке вино і розчини в ньому цукор, а потім доводь до кипіння, але не кип’яти. Гаряче вино зніми з плити, додай в нього спеції і лимон, нарізаний скибочками. Додай коньяк і дай настоятися близько 10 – 15 хв. Готовий гарячий глінтвейн розлий по чашках.
Глінтвейн з білого вина
Інгредієнти: біле сухе вино – 750 мл, яблучний сік – 500 мл, мед 2-3 ст.л., лимон 1 шт, апельсин – 1 шт., яблуко – 1 шт., тертий імбир – 1 ч.л, мускатний горіх ¼ ч.л, 2 палички кориці і гвоздика на смак.
Приготування:
У каструльці змішай гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додай 100 мл води, доведи до кипіння, прибери з вогню. Потім отриманий відвар процідити. Дай постояти 10 хвилин.
Апельсин, яблуко і лимон наріж дольками.
У каструлю з відваром з прянощів налий вино, сік і додай нарізані фрукти. Доведи до кипіння, але ні в якому разі не кип’яти. Розлий по чашках.