Науковці назвали маловідомі лікувальні властивості хвої

Виявляється, хвоя, без якої не проходять новорічні та різдвяні свята, може не лише тішити око, а й лікувати. Втім, потрібно знати певні секрети: збирати слід молоді пагони, а зберігати їх можна в прохолодному місці, і то не більше двох місяців, адже потім корисні властивості втрачаються.

Отже, для чого варто використовувати соснову хвою?

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Зуби

З соснових голок колись робили зубні щітки і це не дивно, адже такий надзвичайно корисний склад хвої позитивно впливає на зуби і ясна. До того ж, хвоя має антисептичні властивості та може вирішити проблему неприємного запаху з рота.

Настрій

Експерти запевняють, що прогулянка в сосновому бору сприяє покращенню настрою, тому не відмовляйте собі в такому задоволенні. Відповідно, й наступні вихідні плануйте так, що була можливість вибратися на природу.

Самопочуття

Вдихання аромату соснових голок тонізує організм і заряджає його енергією.

Шкіра та краса

Сосновій хвої також приписують унікальну властивість: омолодження шкіри, тому тим, хто хоче зберегти свою молодість або покращити її стан, необхідно регулярно застосовувати настій з хвої замість тоніка для обличчя.

Застереження

Сердечникам варто бути обережними при використанні хвої, адже її аромат, а точніше фітонциди, що виділяються в повітря, можуть спровокувати розвиток нападу стенокардії.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!