Названо найкращі міста з вуличною їжею
М’ясо на грилі або тільки що спіймана риба, обсмажена і покладена на кусень свіжого коржа, гарячі пироги. The Telegraph склав добірку кращих міст, на вулицях яких не гріх перекусити. Повідомляє zik.ua.
Почнемо зі столиці Маврикія Порт-Луї. Кухня в цьому місті являє собою суміш французької, креольської, індійської, китайської і навіть британської. У Порт-Луї безліч кіосків і вагончиків з вуличною їжею, де туристи можуть покуштувати як тропічні фрукти, так і вогняне каррі, а краще всього спробувати bol renverse – чудове блюдо з рису зі свининою, куркою або рибою, свіжими овочами, смаженим яйцем і устричним соусом.
Слідом йде японська столиця – Токіо. Мішленівських зірок у токійських ресторанів так само багато, як в небі, проте набагато бюджетніше туристу обійдеться їжа на вулицях. Благо у Токіо для цього є всі умови. The Telegraph рекомендує скуштувати окономіякі – своєрідні деруни з м’яса, морепродуктів або овочів, политі соусом і присмачені пластівцями сушеного тунця.
Чудовий стан у вуличної їжі в Мехіко. Кесадільї з начинками на будь-який смак, свіжі овочі, холодне пиво і, зрозуміло, тако. Не можна пропустити і тамале – корж з кукурудзяного тіста, який буває начинений м’ясом, або фруктами, або рибу з овочами, і подається в Мексиці на сніданок.
Перераховуючи міста з вуличною їжею, ніяк не можна забути про Стамбул. Наприклад, знаменитий балик-екмек – на свіжу булочку кидають мариновану в лимонному соці цибулю і обкладають її обсмажену з двох сторін найсвіжішою скумбрією. Буквально на кожному кроці можна зустріти вагончики з випічкою – бубликами сіміті, щедро обсипані кунжутним насінням. Уявити собі Стамбул без них неможливо.
Візитна картка вуличних торговців їжею в Гонконзі – свинина в кисло-солодкому соусі, а у в’єтнамському Ханої – суп фо. Якщо одного разу зберетеся в Китай, не пропустіть місцеву «шаурму», яка називається jianbing і являє собою хитро спечений млинець з яйцем і зеленню.
У Марракеші – столиці Марокко – добропорядний турист зобов’язаний відвідати кіоск №14, в якому продають тоненькі коржі з обсмажених морепродуктів, домашні чіпси, салати і соуси. Мандрівникам в Куала-Лумпурі (Малайзія) необхідно скуштувати головне блюдо країни – насі-лемак, яке подається в бананових листах або цупкому папері і являє собою зварений в кокосовому молоці рис з топінгами у вигляді анчоусів, арахісу, креветочної пасти, яйця накруто. Такі інгредієнти справжнього смаку вулиць Куала-Лумпура.
Суміш запахів каррі, смаженої риби і курки, випічки і чогось звабно десертного витає в Бангкоку. Солодкий рис з тайським манго, який неодмінно потрібно з’їсти на тротуарі поруч з автотрасою, суп або фруктовий фреш з пакету (буквально поліетиленового пакета), шашлички і всілякі млинці – справжня окраса міста і рай для зголоднілих туристів.