Небезпека передозування імбирем: що потрібно знати?

Надмірна захопленість імбиром для лікування простудних інфекцій може обернутися неприємними побічними ефектами, попереджають німецькі експерти. Вони нагадують: імбир не тільки пряність, але і ліки. Пише hzdorovia.com.ua.

Все хороше в надлишкових дозах може бути поганим. Так само і з імбиром, який вважається одним з кращих помічників імунітету в осінньо-зимовий період.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Вживання імбиру в занадто великих кількостях може викликати подразнення слизової в порожнині рота, а також провокувати печію, здуття живота і діарею, повідомили експерти.

Іншою ознакою передозування імбиром може стати знижений тиск, запаморочення і слабкість. Ці явища пов’язані зі здатністю імбиру розріджувати кров. Медики наголошують: людям, які вже приймають ліки – розріджувачі крові, перш ніж їсти імбир, спочатку потрібно проконсультуватися з лікарем, оскільки корінь здатний підсилити ефект препарату.

“Тільки не дозволяйте можливим побічним ефектам імбиру відштовхнути вас. Все ж позитивних якостей у нього більше, ніж негативних. Як правило, 5 грамів порошку імбиру або близько 50 грамів свіжого імбиру на день вважаються нешкідливими”, – резюмували експерти.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!