Незадекларована праця збільшує видатки та ризики для роботодавців

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (території обслуговування: Амур-Нижньодніпровський, Індустріальний, Дніпровський та Самарський райони м. Дніпра) звертає увагу, що неформальна економіка і незадекларована праця сприяють створенню і існуванню недобросовісної конкуренції щодо тих суб’єктів господарювання, які у повному обсязі забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників.

Використання незадекларованої праці для роботодавця має такі негативні наслідки:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • Додаткові витрати часу та ресурсів на навчання працівників – досвідчені спеціалісти відмовлятимуться працювати на таких умовах або швидко знайдуть краще місце.
  • Проблеми з отриманням банківських кредитів та інвестицій – банки та інвестори віддають перевагу підприємствам, які ведуть прозору діяльність.
  • Закритий вихід на нові ринки – країни ЄС, Канада та інші, з якими Україна уклала угоди про вільну торгівлю, вимагають дотримання стандартів прозорості.
  • Істотні штрафи за порушення трудового законодавства – у разі перевірки роботодавці можуть стикнутися зі значними фінансовими санкціями.

ДПС закликає підприємців дотримуватися законодавства і декларувати працю своїх працівників, що сприятиме створенню чесної конкуренції та забезпеченню прав працівників.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!