Ніч у цирку: у Дніпрі презентували творчий експеримент (Фото)

У рамках фестивалю «Яскрава арена Дніпра» у місті відбувся творчий експеримент нового формату «Ніч у цирку». Це шоу, яке створили за день циркачі з різних міст України. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

“Мене дуже ображає, коли на будь-який безлад кажуть «цирк на дроті». Якщо б хтось власне спробував стати на той дріт і попрацювати в цирку, то він би зрозумів – наскільки це відповідальна і важлива справа, яку неможливо робити без любові і натхнення. Якби ми всі так ставилися до своєї справи, як циркові актори, то ми б вже жили в іншому суспільстві”, – зазначила директорка фестивалю Ольга Обласова.

26 артистів продемонстрували суміш вокалу, хореографії, джазу та циркового мистецтва, які супроводжувалися спецефектами. В шоу задіяні учасники цьогорічного фестивалю та переможці тогорічного, а також професійні артисти з різних міст України. Для створення програми учасники зустрілися 12 грудня на арені, де всі і познайомилися між собою та режисером шоу Павлом Івлюшкіним. Так, до пізньої ночі артисти були задіяні у репетиції. На відміну від інших шоу, які готуються рік, а потім декілька років десь демонструються, шоу «Ніч у цирку» було створено за один день і лише раз буде представлене глядачу.

“Ми вирішили зробити концепт власного відображення у дзеркалі, який направлений всім сім’ям, дорослим і дітям. Відображення розуміння того, хто ми і ті, хто поруч з нами. Найголовніше, що ми хотіли донести і гадаю, що глядачі вийдуть з цим почуттям, що необхідно дивитися на себе, на своє відображення і розуміти, що я можу сьогодні зробити світлого і кого я сьогодні представляю і як я виглядаю у цьому світі, а він у мені”, – розповів Павло Івлюшкін.

Учасницю творчого експерименту, скрипальку Ольгу Аванесову «Ніч у цирку» зацікавила незвичним поєднанням двох видів мистецтв: музичного і циркового.Андрій Сушко зі своїми колегами презентував на шоу оригінальний світловий жанр, який цікавий своїми ефектами і суміщенням різних жанрів циркового мистецтва.