Нікополь відмовляється від центрального опалення

Нікополь взяв курс на децентралізацію опалення. У наступному сезоні соціально-культурні об’єкти міста, а також помешкання людей опалюватимуться індивідуальними джерелами. І вже триває активний процес підготовки у цьому напрямку. Створено робочу групу з метою вивчення питань щодо переведення об’єктів соціально-культурної сфери міста на індивідуальні джерела опалення протягом 2016 року. 1-го березня пройшло її друге засідання під головуванням першого помічника міського голови Сергія Донця.

1

За результатами моніторингу поточного опалювального сезону, всього 8,5 тисяч нікопольців отримують тепло централізовано, що складає 24 % від загальної кількості абонентів. Утримання всієї системи такого опалення завдає місту величезних збитків. Адже через зношеність мереж магістральні втрати теплоносія складають 30%, котельня працює всього на третину своєї потужності. У той самий час ціна на газ дуже висока, як і відсоток несплати населенням послуг за теплопостачання. Всі ці фактори призвели до того, що Нікополь повністю відмовляється від системи централізованого опалення:

Основне завдання, яке зараз стоїть перед міською владою, – це перехід на індивідуальне опалення. Ми вже розробили відповідну програму, яка була прийнята на сесії міської ради. протягом цього року, до початку нового опалювального сезону ми маємо перевести на індивідуальні джерела опалення в першу чергу об’єкти соціально-культурної сфери. Соціально незахищеним нікопольцям, а це приблизно 3 тисячі людей, опалення встановлюватимуть за рахунок місцевого бюджету,коментує міський голова Андрій Фісак.

6

На індивідуальні джерела опалення переводитимуться 40 об’єктів соціально-культурної сфери. У першу чергу необхідно залучити інвесторів до цієї справи, які візьмуть на себе всі фінансові витрати. Наразі вже 8 із них готові приступити до виконання робіт. І основним завданням робочої групи було обрати серед них найкращих виконавців послуг, у яких місто буде купувати якісне тепло. На останньому засіданні потенційні інвестори презентували свої послуги. В остаточному підсумку, за рішенням робочої групи було обрано 5 із них, які реально готові інвестувати кошти у реалізацією проектів по встановленню індивідуального опалення у комунальних закладах освіти, культури та спорту.

Прес-служба міської ради

Залишити відповідь