Нікопольська СЕС стане одним із осередків туризму в області (Фото)

На Дніпропетровщині запустили новий проєкт – «Туристичні магніти». Все – аби популяризувати цікавинки регіону: історичні, культурні та природні пам’ятки. Серед інших вирізняється Нікопольська сонячна електростанція – одна з найпотужніших у Європі. Повідомляють у ДніпроОДА.

Нікопольську сонячну електростанцію звели поблизу села Старозаводське. На час запуску навесні 2019-го вона була найбільшою в Україні. Згодом поступилася лише новозбудованій «сусідці» – Покровській СЕС. Потужність Нікопольської СЕС – близько 300 млн кВт-год. Цього достатньо, аби забезпечити електроенергією 150 тис домогосподарств.

На сонячній електростанції є спеціальний оглядовий майданчик. З нього відкривається футуристичний краєвид: безкрає поле «техно-насаджень». Близько 750 тис панелей – на площі 400 га. Що дорівнює розміру десь 560 футбольних полів.

«Екскурсії на електростанцію плануємо розпочати після завершення карантину, – сказав операційний директор ДТЕК ВДЕ Благовест Начев. – Запрошуємо всіх мешканців області та гостей регіону. Тут можна буде наживо подивитися на роботу сонячної електростанції, що входить до п’ятірки найпотужніших у Європі. За сонячною енергетикою – майбутнє, та ознайомитися з її виробництвом можна вже сьогодні». Вхід на оглядовий майданчик буде вільний. Групові екскурсії – за попереднім записом.

Загалом до переліку «туристичних магнітів» Дніпропетровщини увійшли понад 10 об’єктів, розташованих у різних куточках області: Нікополі, Новомосковську, Павлограді, Петриківці, П’ятихатському та Васильківському районах.