Одну з площ Дніпропетровщини прикрасить каскадний фонтан (Фото)

Кольорова бруківка, зручні сходи, сучасне освітлення і багато молодої липи. А ще – модернова сцена для вистав та триярусний каскадний фонтан з різнокольоровою підсвіткою. Саме такий вигляд матиме площа Гірницької Слави у Марганці – центральна у місті. Нині її реконструюють. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Площу Гірницької Слави відкрили у 1953 році – поряд із Палацом культури гірників. Вона стала улюбленим місцем відпочинку городян. Тут завжди проходили випускні вечори та всі міські свята, згадують мешканці. Та з часом площа набула неохайного вигляду і вже конче потребувала оновлення.

«Останні роки площа зовсім стала занедбаною. Замість бордюрів і колишнього фонтану – суцільні руїни, – поділилася марганчанка Юлія Чорна. – Ми всі чекали на відновлення площі, щоб можна було відпочивати саме тут, а не їздити до інших районів міста».

Будівельники вже розпочали роботи над головною «родзинкою» осучасненої площі. Там око відпочиваючих тішитиме триярусний каскадний фонтан із різнокольоровою підсвіткою.

Замість розбитих сходин зроблять нові – із керамограніта. Змонтують енергозберігаюче освітлення. Висадять молоді дерева – переважно липу. Розіб’ють клумби. Установлять зручні лави та урни. Буде і сучасна сцена для вистав та виступів артистів.