Осінні ласощі: топ-3 рецепти десертів, які зігріють ваші серця

Осінь дарує нам можливість насолодитися смачними та затишними десертами, використовуючи сезонні фрукти та прянощі. Ось три найкращі осінні рецепти, які допоможуть вам створити атмосферу тепла й затишку.

1. Гарбузовий пиріг з прянощами

Класичний осінній десерт із ніжною текстурою та насиченим смаком гарбуза, доповненим пряними нотками кориці, імбиру та гвоздики.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Інгредієнти:

  • 500 г гарбузового пюре
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла (розтопленого)
  • 2 яйця
  • 200 мл вершків
  • 1 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. імбиру (меленого)
  • 1/4 ч. л. гвоздики (меленої)
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. Замісіть тісто з борошна, масла, 1 яйця, солі та цукру, охолодіть.
  2. Розкатайте тісто та викладіть у форму.
  3. Змішайте гарбузове пюре з вершками, другим яйцем, цукром і спеціями.
  4. Вилийте начинку на тісто та випікайте при 180°C протягом 45-50 хвилин.
  5. Дайте пирогу охолонути та прикрасьте збитими вершками.

2. Яблучні оладки з корицею

Пухкі, ароматні оладки з яблуками — ідеальний варіант для осіннього сніданку або десерту.

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 200 мл молока
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Щіпка солі
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Натріть яблука на тертці.
  2. Змішайте борошно, цукор, корицю, розпушувач і сіль.
  3. Додайте яйця та молоко, збийте тісто до однорідності.
  4. Додайте натерті яблука та перемішайте.
  5. Смажте оладки на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

3. Грушевий тарт з мигдалевим кремом

Цей французький тарт ідеально поєднує солодкі груші та ніжний мигдалевий крем.

Інгредієнти для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • Щіпка солі

Інгредієнти для начинки:

  • 3-4 груші
  • 100 г мигдального борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Замісіть тісто з борошна, масла, яйця, солі та цукру. Охолодіть.
  2. Розкатайте тісто у форму, проколіть виделкою.
  3. Змішайте мигдальне борошно, масло, цукор і яйця для крему.
  4. Вилийте крем на тісто та викладіть зверху нарізані груші.
  5. Випікайте при 180°C 40-45 хвилин.

Ці осінні десерти не лише подарують вам смакову насолоду, але й створять затишок та теплу атмосферу в холодну пору року!

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!