Овоч довголіття: чим корисний баклажан
На Сході баклажани називають «овочами довголіття». Їх можна смажити, варити, запікати, тушкувати, маринувати, готувати на грилі і навіть їсти сирими. Пише «НВ».
Овоч баклажан належить до виду багаторічних трав’янистих рослин роду Паслін. Дикі баклажани вперше виявили і почали окультурювати в країнах Середнього Сходу, в Південній Азії і Індії.
Баклажани їдять злегка недозрілими, так як при повному дозріванні овоч стає несмачним. Сирі плоди на смак гіркуваті – перед приготуванням їх радять замочувати в підсоленій воді, але багато сучасних сортів не вимагають цього.
Користь баклажанів
Баклажани низькокалорійні і неймовірно корисні для здоров’я. Для хорошої роботи серцево-судинної системи і профілактики атеросклерозу рекомендують включати в свій раціон страви з баклажанів.
Крім того, баклажан добре впливає на травлення і рекомендований тим, хто стежить за фігурою — овоч можна і потрібно використовувати в лікувальних дієтах і для схуднення.
Аскорбінова кислота в баклажанах допомагає при профілактиці різних простудних захворювань. Також вживання баклажанів допомагає нормалізувати водно-сольовий баланс.
Фото: pixabay