Овоч довголіття: чим корисний баклажан

На Сході баклажани називають «овочами довголіття». Їх можна смажити, варити, запікати, тушкувати, маринувати, готувати на грилі і навіть їсти сирими. Пише «НВ».

Овоч баклажан належить до виду багаторічних трав’янистих рослин роду Паслін. Дикі баклажани вперше виявили і почали окультурювати в країнах Середнього Сходу, в Південній Азії і Індії.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Баклажани їдять злегка недозрілими, так як при повному дозріванні овоч стає несмачним. Сирі плоди на смак гіркуваті – перед приготуванням їх радять замочувати в підсоленій воді, але багато сучасних сортів не вимагають цього.

Користь баклажанів

Баклажани низькокалорійні і неймовірно корисні для здоров’я. Для хорошої роботи серцево-судинної системи і профілактики атеросклерозу рекомендують включати в свій раціон страви з баклажанів.

Крім того, баклажан добре впливає на травлення і рекомендований тим, хто стежить за фігурою — овоч можна і потрібно використовувати в лікувальних дієтах і для схуднення.

Аскорбінова кислота в баклажанах допомагає при профілактиці різних простудних захворювань. Також вживання баклажанів допомагає нормалізувати водно-сольовий баланс.

 

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!