Печена цибуля замість ліків: ось з чим вона може впоратися
Ви, безсумнівно, чули про корисні властивості ріпчастої цибулі. Але зазвичай говорять про користь саме сирого овочу, через що багато хто помилково вважає, що його користь зменшується в процесі теплової обробки. Однак це зовсім не так. При запіканні цибулі випаровуються тільки ефірні олії, а цілющі властивості тільки посилюються. Пише «Жіночий світ».
Крім того, у запеченої цибулі є велика перевага перед сирою: вона має солодкий смак і абсолютно не залишає неприємного запаху. Тому її без побоювань можна їсти тим, хто йде на зустріч або побачення.
Ось загальні правила:
- Запікайте цибулю прямо в шкірці при температурі 100-150 °C протягом 15-30 хвилин.
- З’їдайте половину середньої цибулини вранці натщесерце і ще половину – за 2-3 години до сну.
- Можна також використовувати цибулю як гарнір до риби або м’яса.
У чому користь печеної цибулі?
- Найбільшу користь цибуля принесе людям, що страждають на цукровий діабет. Цибуля знижує й нормалізує рівень глюкози. У її складі є сірка, яка активізує роботу підшлункової залози і вироблення інсуліну.
- До складу цибулі також входить залізо, яке необхідне для підтримки налагодженої роботи всіх систем і органів тіла.
- Цибуля застосовується при пневмонії і бронхіті як безпечний засіб як для дорослих, так і для дітей.
- Печена цибуля підвищує згортання крові .
- Після інфаркту або інсульту лікарі рекомендують їсти запечену цибулю щодня. Вона допомагає судинам очиститися, позбавляє від атеросклеротичних бляшок.
- Цибуля допомагає нормалізувати кров’яний тиск, а також легше перенести мігрень.
- Печену цибулю можна не тільки їсти, але застосовувати в якості мазі. Прикладайте кашку з неї до виразок і ран які не проходять, щоб прискорити процес загоєння.
- Компреси з такої цибулі мають гарну антибактеріальну дію. Їх можна застосовувати для лікування геморою.
Фото: pixabay