Петриківка відзначила День селища

Петриківка нещодавно  відзначила славну дату свого зас­нування. Найвідомішому селищу регіону уже виповнилося 244 роки.

До Дня ­рибалки

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Напередодні дня народження та Дня рибалки Петриків­ська селищна рада разом зі спортивно-рибацьким клубом провели на річці Чаплинка третій конкурс серед рибалок-­аматорів. На берегах із нехитрими знаряддями чатувала на улови понад сотня охочих. Наснаги їм додавав аромат запашної козацької каші, над якою чак­лував сам організатор змагання – Олександр Патинка. Наприкінці рибалки голова селищної ради Ольга Гавриленко нагородила власників найбільших уловів грамотами, цінними подарунками та перехідним Кубком.

А в день свята до селища завітало чимало гостей. Усі присутні змогли оцінити оновлений парк ім. Петра Калнишев­ського. До речі, тепер для відпочивальників у ньому є вільний доступ до WI-FI. Також там урочисто відкрили місцевий Місток закоханих. З нагоди святкування до мешканців та гостей звернулась Петриківський селищний голова Ольга Гавриленко. Вона побажала, щоб рідне селище процвітало під мирним небом, щоб малеча та молодь навчались, а кожен дбав про те місце, де живе.

Відзначили кращих

Традиційно на День селища поповнюється Книга почесних громадян Петриківки. За значні досягнення ним став уродженець краю, доктор технічних наук, депутат Петриків­ської райо­н­­­­­­­н­ої ради, успішний благо­дійник, патріот Микола Дзоз. Номінували його на це звання визнані місцеві художники та депутати селищної ради.

На святі відзначали й кращих людей територіальної громади. Отримали заслужену відзнаку – Кубок селищного голови – за перемоги в футбольних змаганннях кращі гравці з команди «Будівельник». Радісна подія сталася й у великій родині Литвинів. Почесне звання «Мати-героїня» отримала багатодітна матір Світлана Леонідівна за те, що вона зі своїм чоловіком Іваном Віталійовичем гідно виховали п’ятьох дітей. Під час святкування радісні емоції отримали учасники святкової лотереї, головним призом якої був спортивний намет. Він дістався вчителю-логопеду дитсадка «Сонечко». Прекрасну атмосферу та гарний настрій створили артисти вокально­-хореографічного ансамблю «Юність Дніпра». Веселою та запальною була й молодіжна дискотека.

Володимир Коноваленко

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь