Почала діяти оновлена програма допомоги від Канади для українців

У Федеральному уряді Канади оновлять імміграційну програму для біженців з України. Вона дозволить возз’єднатися родинам, розділеним між двома державами.

За словами міністра імміграції Шона Фрейзера, Канада продовжує надавати допомогу родинам, розлученим через “конфлікт” в Україні. Програма охопить українців, які проживають у Канаді з тимчасовим статусом та мають одного чи кількох членів сім’ї, повідомляють Новини Лайф. 

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Жодних інших деталей міністр не озвучив. Відомо, що вичерпну інформацію про нову програму опублікують ближче до її старту. Вона не буде пов’язана із витратами й діятиме протягом одного року.

Українці подали майже 1 мільйон заявок на отримання канадської візи у рамках канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET). Згідно з програмою, громадяни України та члени їхніх сімей можуть приїхати в країну на термін до трьох років. Документи можна подавати як на безкоштовну гостьову візу, так і на відкритий дозвіл на роботу чи навчання.

У березні 2023 року канадський уряд підтримав рішення про продовження підтримки громадян України, які знайшли у цій країні порятунок від війни. Програму, за якою можна стати тимчасовими жителями країни та отримати дозвіл на роботу чи навчання, розширили.

Фото: з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!