Продукти, які провокують головний біль: що виключити з раціону

Головний біль – частий супутник багатьох людей, і його причини можуть бути різними: від стресу до змін погоди. Однак іспанські дієтологи Сандра Вакуера та Альваро Санчес звертають увагу, що деякі продукти здатні погіршити стан і навіть викликати мігрень.

До таких продуктів належать:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • Цитрусові та полуниця – у багатьох вони викликають алергічні реакції, які можуть супроводжуватися головним болем.
  • Шоколад, кава та помідори – ці продукти активізують вироблення гістаміну, що може спровокувати мігрені.
  • Блакитні сири – містять сполуки, які негативно впливають на людей, схильних до головного болю.
  • Авокадо – багате корисними жирами, але також є сильним алергеном.
  • Червоне вино – варто виключити, якщо після його вживання ви помічаєте головний біль.
  • Ковбаси та м’ясні продукти глибокої переробки – містять добавки, які можуть погіршувати стан.

Цікаво, що навіть надмірне вживання кави – три порції або більше на день – може викликати напади мігрені. Водночас повна відмова від кофеїну також здатна спричинити головний біль.

Дієтологи радять дотримуватися режиму харчування і вживати їжу кожні три години, щоб уникнути різких коливань рівня цукру в крові.

Окрім харчування, джерелом головного болю можуть бути метеозалежність, порушення сну, стрес, тривале перебування у жаркому середовищі чи переохолодження. Тому комплексний підхід до здорового способу життя – ключ до боротьби з цією проблемою.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!