Пропав голос: як лікувати?

Втрата голосу — дуже неприємний стан, який відбувається, коли голосові зв’язки запалюються і опухають. Як же швидко відновити голос засобами народної медицини?

Відпочинок голосовим зв’язкам. Якщо ви втратили голос через застуду, ларингіт, ангіни або від надмірного крику, то дайте трохи відпочити вашим голосовим зв’язкам. Не користуйтесь голосом при комунікаціях , не шепочіть — це може призвести до розтягування голосових зв’язок. Замість говоріння вголос, пишіть записки або повідомлення.

Пийте багато рідини. Рясне пиття допомагає зволожити гортань і сприяє швидкому одужанню. Не можна пити занадто гаряче або занадто холодне. Пийте теплі напої і включіть в свій раціон теплий суп.

Трав’яні настойки та чаї. Настоянка з чебрецю і ромашки допомагає зняти запалення горла. Чай з коренем імбиру допомагає зняти осиплість і хриплість голосу.

Мед. Допомагає повернути голос також і мед. Додавайте мед в теплу воду або трав’яний чай. Також цілющу дію надає лимонний сік у поєднанні з теплим чаєм і медом.

Вологе повітря. Зволожуйте повітря за допомогою спеціального зволожувача. Цей апарат підтримує необхідний рівень вологи в приміщенні і допомагає зволожити ваші голосові зв’язки, особливо якщо сухе повітря стало причиною захворювання.

Парові інгаляції. Пар сприяє відновленню запалених і розтягнутих голосових зв’язок. Дихайте парою над мискою з гарячою водою, накрийте рушником або пледом. Дотримуйтесь заходів безпеки, щоб не обпектися гарячою парою. Робіть парові інгаляції 2 рази на день протягом 5 хвилин.

Полоскання. Полощіть горло теплою водою або теплим відваром з трав, це допоможе пом’якшити та зволожити голосові зв’язки. Якщо втрата голосу виникла через застуду або ангіну, то полощіть горло розчином з сіллю. Полоскання солоним розчином сприяє припливу крові до запаленого горла , також солона вода вбиває мікроби , виводить слиз із горла. Полощіть горло не менш 3-4 разів на день.

Джерело ukrhealth.net

Залишити відповідь