Рецепт борщу з Покрова увійшов до гастрономічної скарбниці Дніпропетровщини (Фото)

Без цієї національної страви неможливо уявити Дніпропетровщину та всю Україну. Його існує десятки рецептів… З квасолею та пампушками, смаженою рибою та куркою, пісний, червоний, зелений – все це борщ.   За унікальними рецептами можна скласти гастрономічну мапу, де окреме місце буде відведене козацькому краю – Дніпропетровщині. Тут без борщу не обходилися ні свята, ні будні, яким самим він був і яким дійшов до нас з’ясовував обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості. Розповідають у Покровській міській раді.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Газдині з усіх куточків подніпровського краю ділилися своїми родинними рецептами. Представили борщ і господині Покрова. Майстрині Будинку культури Шолохового, спільно з відділом культури вже не перший рік збирають гастрономічну спадщину степового краю. На творчу майстерню  «Культура приготування українського борщу» презентували притаманний нашій місцевості борщ з квасолею та пампушками. Готувати допомагав вокальний гурт «Веселка». Як і годиться, борщ варився з українською піснею – густий, затовчений салом, здобрений зеленню та заправлений, запеченими сонцем, помідорами. В нього вклали щирість, доброту та кулінарні секрети, що передаються від покоління до покоління.

Тепер борщ нашої громади прикрашатиме збірку «Презентаційні матеріали «Культура приготування українського борщу», до якої увійшли автентичні рецепти

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!