Реєстрація електронних кабінетів: розпочався важливий етап вступної кампанії

1 липня в Україні розпочалася реєстрація електронних кабінетів для абітурієнтів, які вступають до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Вступники до закладів фахової передвищої освіти, які завершили 11 класів або мають диплом кваліфікованого робітника, можуть зареєструвати свої електронні кабінети з 1 липня. Початок подання заяв для них заплановано на 5 липня.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Також електронні кабінети можуть зареєструвати вступники до закладів вищої освіти, які мають повну загальну середню освіту (11 класів), диплом фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра або молодшого спеціаліста (НРК5) для здобуття ступеня бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань. Для цієї категорії початок подання заяв – 19 липня. Вступники, які мають диплом бакалавра, спеціаліста або магістра (НРК6, 7) для здобуття ступеня магістра, можуть подавати заяви з 1 серпня.

З 1 липня також розпочато прийом заяв для вступників до закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти (9 класів). Вони могли створювати свої електронні кабінети з 25 червня.

Електронні кабінети будуть функціонувати до 31 жовтня. Абітурієнти можуть реєструвати кабінети як у визначений період, так і протягом всього часу прийому заяв.

Основна сесія національного мультипредметного тесту (НМТ) цього року тривала з 14 травня до 25 червня. Понад 265 тисяч осіб взяли участь у тестуванні. Додаткова сесія НМТ відбудеться з 11 до 19 липня.

Результати тестування будуть доступні до 2 липня для учасників основної сесії і до 26 липня для тих, хто складав іспит під час додаткової сесії.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!