Рослини, які повинні бути у кожному будинку

Зараз вирощувати вазонина підвіконнях вже не так популярно. І даремно! На думку вчених, наявність кімнатних рослин сприятливо впливає на атмосферу в будинку та психоемоційний стан людини, повідомляє “Країна здоров’я“.

Герань

У наших бабусь на підвіконнях завжди стояла герань. І не тому, що вони так сильно любили цю квітку. Не лише тому. Герань виробляє сполуки, здатні заспокоїти ЦНС і зменшити загальний рівень стресу.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

До того ж ця квітка відганяє мух та дезінфікує приміщення. До речі, якщо ви розмістите горщик з геранню на кухні, то повітря в кімнаті стане свіжішим і чистішим.

Алое

Існує, напевно, 100 і 1 рецепт із застосування алое в побуті. Ця рослина фігурує у багатьох народних рецептах. Його сік рекомендують закопувати в ніс при нежиті, їм знімають роздратування та запалення.

Але саме алое в горщику ще є цінним і, головне, активним джерелом кисню. Він поглинає вуглекислий газ, тому в кімнаті, де є алое, завжди легше дихається.

Фікус

Невибагливий у догляді (його легко мити і майже не треба поливати — тільки бризкати водою) очищає повітря від важких токсинів, тому, якщо ви живете поблизу промзони або в районі, де проходить автострада, обов’язково придбайте фікусами. До речі, в кімнатах з новими лаковими меблями він теж повинен стояти, тому що має властивість поглинати пари лаків.

Хлорофітум

Стоїть на останньому місці, але тільки в цьому списку. Насправді ж хлорофітум очищає та оздоровлює приміщення, як пилосос.

Маленька хитрість: покладіть у горщик кілька таблеток активованого вугілля, і адсорбуючі здібності рослини зростуть у кілька разів! Він вбиває всі бактерії, тому як жодна інша квітка буде незамінною в дитячій.

А взагалі, рослини в будинку – ключик до затишку, краси та гармонії. Будинок живе, коли у ньому є квіти!

фото з відритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!