Ще один обов’язковий іспит та однакові тести для всіх: що нового в ЗНО-2016

 

Правила проведення зовнішнього незалежного тестування знову змінено. Цьогоріч на абітурієнтів чекає ще один обов’язковий іспит – з математики чи історії України. Також ліквідували різнорівневі профільні тести. Про це повідомив директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олексій Полторацький під час прес-конференції.

Цьогоріч додали ще один обов’язковий екзамен ЗНО – математика або історія України на вибір абітурієнта. Відтепер випускникам не потрібно буде двічі складати один з цих предметів – його одночасно зарахують як державну підсумкову атестацію у школі та вступний іспит до вишу. Минулоріч таким предметом була лише українська мова та література.

Усі абітурієнти писатимуть однакові тести. Ліквідовано профільні рівні завдань. Незважаючи на те, яку спеціальність обрали діти, складність їх тестових зошитів буде однаковою. Зокрема, екзамен з української мови буде таким самим для вступників і на гуманітарну, і на технічну спеціальність.
Реєстрація для участі в ЗНО-2016 розпочнеться вже 1 лютого і триватиме до 4 березня. У 2016 році ЗНО буде проходити за 12-ма предметами: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови. Кожен абітурієнт має право складати тести не більше, ніж із 4 предметів.
Основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня та триватиме до 17 червня. Для тих, хто не зможе написати тести у цей термін через поважні причини, проведуть додаткову сесію – з 14 червня по 4 липня.
 «Минулого року на Дніпропетровщині було зареєстровано 22 тисячі учасників ЗНО: випускники 2015 та минулих років. У цьому навчальному році на Дніпропетровщині майже 16 тисяч випускників, – відзначив директор департаменту освіти і науки ОДА Олексій Полторацький. – Разом із випускниками минулих років, ми очікуємо приблизно таку ж кількість учасників ЗНО, як і в минулому році».

Залишити відповідь