Школяр з Дніпра розробив унікальний девайс

15-річний школяр із Дніпра Ігор Шибка розробив електронний пристрій для допомоги незрячим орієнтуватися у просторі. Окуляри з голосовими повідомленнями попереджають власника про перешкоди на шляху і повідомляють про відстань до них. Повідомляє 5 канал.

Цей девайс має допомагати незрячим. На оправі, надрукованій на 3D-принтері, – датчики, мікросхеми і навушник, через який незрячий отримує інформацію про відстань у сантиметрах до найближчої перешкоди.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Він досить чітко повідомляє про відстань до перешкод. Орієнтуватися за допомогою палички по бордюру, по тих уже звичних орієнтирах, якими ми користуємося, і плюс ці окуляри – це буде взагалі здорово”, – ділиться враженнями тестувальник 59-річний Іван Снісаренко, який втратив зір у дев’ять років..

Окуляри 15-річний Ігор Шибка удосконалював протягом декількох років. За цей час пристрій став простішим у використанні та компактнішим. Пристрій для допомоги незрячим – учнівська робота Ігоря. Він вихованець дніпровської станції юних техніків, де викладає батько Ігоря. Григорій Шибка розповідає, що робота над іграшковими, звичними для гуртків проектами, хлопцеві була вже нецікавою.

“Я хочу довести до промислового зразка. Щоб легко і дешево поставити його на розробку, куди-небудь на завод, отримувати з цього гроші та допомагати нашій армії. А по-друге, щоб наші люди могли його купувати. Так, ці окуляри коштували, з усім, що в мене було, 200 грн, не більше”, – каже сам талановитий підліток.
Робота над пристроєм досі триває. Ігор планує вдосконалити окуляри, щоб ті працювали і під кутом нахилу.

Поліпшити пристрій хлопець планує до кінця навчального року. Але вже зараз винаходом школяра зацікавилася компанія, яка працює в галузі IT-інженерії.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!