Сім років марганецькій катастрофі: хронологія страшних подій (Фото)

Наймасштабніша дорожня катастрофа часів незалежної України сталася 12 жовтня 2010 року на залізничному переїзді поблизу міста Марганець Дніпропетровської області. Тоді загинули 45 людей, з них 3 – діти. Пише gazeta.ua.

марганець3

Близько 9:00 автобус, в салоні якого перебувало 52 пасажири, виїхав на залізничний переїзд, незважаючи на попереджувальний заборонний сигнал світлофора. Під час спроби перемкнути передачу, маршрутка заглохла посеред переїзду. Її протаранив електровоз. Зміг зупинитися через 300 м.

41 людина загинула на місці катастрофи, ще 4 померли згодом у лікарні. Зі всіх пасажирів вижило 7 чоловік, які останніми заходили в автобус і під час зіткнення повилітали через вікна в бік від напрямку руху електровоза.

Під час розслідування було встановлено, що водій, який керував автобусом, не мав на це права. Він був допущений до роботи без оформлення трудового договору, не пройшовши відповідне навчання, не був проінструктований.

Марганець1

Медичний огляд, який шофер громадського транспорту має проходити щороку, даний водій востаннє проходив 2004-го.

Власник автобусу втік із країни. Через 3 роки його затримали у Бресті. Його засудили до 5 років позбавлення волі. Державне звинувачення заявило, що це надто м`яке покарання за смерть 45 людей.

 Фото chrontime.com