Скільки їжі можна з’їсти за один прийом

Обсяг порожнього людського шлунка – 500 мл. Саме стільки їжі в нього можна завантажити. А можна і в 2 рази більше: розтягування цінного органу до обсягу в 1 л цілком фізіологічна норма. Про це пише navkolonas.com.

Норму начебто можна і перевищувати. Шлунок не лопне навіть від 4 літрів, але він почне утискати сусідні органи, звикне до розтягнутого стану і почне наполегливо вимагати заповнення пустот – так формується звичка до переїдання.  За один присід ти можеш собі дозволити від 500 мл до 1 л їжі (включаючи воду). Це може бути тарілка супу, або шматок м’яса розміром з долоню і пригорща салату на гарнір, або 3 яблука, або 1 яблуко і тарілка каші …

Тепер зрозуміло, що якщо хочеться компоту, то доведеться скоротити кількість супу і м’яса. Мова в даному випадку не про калорійність, а саме про обсяги.

Їжа в шлунку довго не залежується. Максимум години через два вона провалиться в кишечник. Можна дати шлунку ще пару годин на перепочинок і повторити. Виходить, щоб не переїдати, ти повинна приймати їжу кожні 4 години невеликими (до 1 л) порціями.

Залишити відповідь