Скільки медпрацівників будуть працювати у школах Дніпра з 1 вересня

Дніпро готується до 1 вересня. У тих закладах, які фізично відкриють свої двері для школярів 1 вересня, вже укомплектували медичні кабінети та мають необхідну кількість персоналу. Готовий і НВК №139. «Ми можемо приймати учнів 1 вересня, бо  маємо сертифікований медичний кабінет. Він має відповідну ліцензію. Аби її отримати, ми пройшли досить великий шлях: повністю обладнали медичний кабінет, укомплектували медичним штатом відповідно до кваліфікації. Всі документи були надіслані до Міністерства охорони здоров?я, де їх розглянули. Після чого видали ліцензію, аби ми могли надавати медичну допомогу. Тож в разі необхідності всі учасники освітнього процесу можуть отримати таку допомогу», – каже директор НВК №139 Владислав Полушкін.

Готова до будь-якої ситуації і лікарка-педіатр НВК №139 Тетяна Володимирівна: «Ми з медичною сестрою пройшли курс підвищення кваліфікації, аби надавати домедичну допомогу при надзвичайних ситуаціях. Після закінчення курсу отримали відповідні сертифікати. Також в нас є повне медичне обладнання, котре необхідне для надання такої допомоги: це і фіксувальні шини, турнікети, перев?язувальні матеріали, антисептики, протизапальні, знеболювальні тощо».

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На сьогодні у Дніпрі 151 школа має ліцензію на медичну практику.  Медичний персонал буде працювати  у тій школі, в якій організований навчальний процес з 1 вересня 2023 року. Також все необхідне для їхньої роботи буде розміщено у тій школі, де є укриття. А саме, 154 комплекти медичних матеріалів та товарів медичного призначення.

«На цей час у нас 166 медичних працівників будуть забезпечувати медичну підтримку в закладах освіти. В тих школах, де буде навчатись понад 1000 учнів, є як лікар, так і медична сестра, а в школах, де менш як 1000 учнів, є лише медична сестра. Крім цього, кожен медичний працівник додатково проходив курси домедичної допомоги. І я скажу більше, що ці курси проходили і понад 3 тис. педагогічних працівників. Тож на сьогодні ми можемо констатувати, що всі школи, які 1 вересня фізично відкриють двері — забезпечені медичним супроводом», – зазначила начальниця відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Тетяна Бичкова.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!