Скільки у Дніпрі народилося дітей за час повномасштабного вторгнення (Фото)

У Дніпрі попри війну продовжують з’являтися на світ маленькі українці, і статистика збільшується. За час повномасштабного вторгнення у місті народилося 15,5 тис. дітей. З них 2,5 тис. народили жінки ВПО.  В одному з пологових Дніпра на світ з’явилася дівчинка Емілія.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

28-річна мама Ксенія ділиться: «Це мої перші пологи. Заплановані. Попри війну ми з чоловіком хотіли родину», — розповіла Ксенія Гриценко.

Саме у цьому пологовому від початку повномасштабної війни на світ з’явилося 4 404 немовля, із них 21 двійня. Тут облаштовані пологові зали. У кожній сучасні ліжка. Також є тренажери, щоб змінювати положення тіла під час переймів. Усе, аби породілля відчувала себе комфортно у такий важливий момент. Є окрема зала для діток, які народжуються до півтора кілограма. Там є камера, щоб транспортувати немовля одразу до реанімаційного відділення. Також є три операційні.

Під час повітряних тривог усі вагітні, породіллі з немовлятами та партнерами спускаються до облаштованого укриття. Тут є операційна і пологова зали, автономне живлення, а також все необхідне обладнання, медикаменти, запаси питної води.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!