Слива – фрукт, який зміцнює судини та допомагає знизити тиск

Зараз триває сезон слив, і це ідеальний час для того, щоб включити їх у свій щоденний раціон. Цей фрукт не лише смачний, а й дуже корисний для здоров’я, особливо для тих, хто має проблеми з підвищеним тиском.

Лікарі рекомендують у боротьбі з гіпертонією відмовлятися від шкідливих звичок, більше рухатися, зменшити вживання насичених жирів і додавати до раціону більше овочів та фруктів. Одним із продуктів, що можуть допомогти поліпшити стан судин і серця, є саме слива.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як слива впливає на здоров’я?
Слива зменшує в’язкість крові, зміцнює стінки судин і має сечогінну дію, що сприяє виведенню зайвої рідини з організму. Це допомагає знизити навантаження на серцево-судинну систему та зменшити артеріальний тиск.

Окрім цього, слива має низьку калорійність, тому її можна вживати навіть тим, хто слідкує за своєю вагою. Сушені сливи або пастила зі слив — чудовий варіант для здорового перекусу, тоді як варення зі слив варто уникати через високий вміст цукру.

Тож саме зараз, у сезон слив, скористайтеся можливістю зміцнити своє здоров’я природним шляхом, додавши цей корисний фрукт до свого раціону.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!