Смачний рекорд: скільки кулешу Україна ще не бачила (Фото)

В рамках фестивалю HoReCa SHOW Lviv -2017 у Львові встановили Національне досягнення з приготування кулешу.

8

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як зазначають у прес-службі реєстру рекордів, 17 провідних шеф-кухарів, майстрів своєї справи зібралися разом для приготування традиційного козацького кулешу у велетенському казані. Для приготування рекордного кулешу знадобилося: 300 кг. свинячого м’яса, 100 кг. копченостей, 240 кг. пшона, 30 кг смальцю, 20 літрів олії, 100 кг. цибулі, 100 кг. моркви, 30 кг. петрушки з кропом, 1800 яєць, близько 25 кг солі, 2 кг. меленого чорного перцю, 0,5 кг. духмяного перцю, 20 кг. часнику, 1 кг. лаврового листя.

6

Рекорд під назвою “Найбільший об’єм кулешу, приготованого в одному казані” зафіксували представники Національного реєстру рекордів України – 3543 літрів! Казан для кулешу також був особливий – циліндр (висота 81 см, діаметр 236 см.) Після фіксації рекорду посмакувати кулешем могли усі охочі. Організатори обіцяли пригостити рекордним казаном дитячі школи інтернати міста та області.

9

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!