Солодкий струдель із сиром та вишнею з лаваша

Струдель із лаваша — ідеальний варіант, коли хочеться швидкого та смачного десерту. Мінімум зусиль, максимум задоволення!

Інгредієнти (на 4 порції)

Категорія Інгредієнт Кількість
Основні Лаваш (тонкий) 1 шт.
Яйця курячі (для змащування) 1 шт.
Для начинки Сир кисломолочний 400 г
Цукор 3 ст. л.
Яйця курячі (у начинку) 1 шт.
Вишня (свіжа або заморожена) 150 г

🔪 Приготування (Кроки)

1. Готуємо начинку

  • До кисломолочного сиру додайте цукор та одне яйце.

  • Добре перемішайте сирну масу до однорідності.

  • Вишні промийте. Якщо використовуєте свіжі, видаліть кісточки (якщо заморожені, попередньо розморожувати не обов’язково, але злийте зайвий сік).

2. Формуємо струдель

  • Розгорніть лаваш і викладіть на нього підготовлену сирну масу, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

  • Зверху розкладіть вишні.

  • Обережно загорніть лаваш у щільний рулет.

  • Розріжте рулет навпіл.

3. Випікання

  • Викладіть обидві половини рулету у форму, застелену пергаментом.

  • Збийте одне яйце і змастіть ним поверхню струделя для золотистої скоринки.

  • Випікайте у розігрітій до 180° духовці 10-12 хвилин.

  • Готовий струдель наріжте на порційні скибочки.

Подавайте теплим або охолодженим. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Наталія Ковальчук,
фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *