Солодкий струдель із сиром та вишнею з лаваша
Струдель із лаваша — ідеальний варіант, коли хочеться швидкого та смачного десерту. Мінімум зусиль, максимум задоволення!
Інгредієнти (на 4 порції)
| Категорія | Інгредієнт | Кількість |
| Основні | Лаваш (тонкий) | 1 шт. |
| Яйця курячі (для змащування) | 1 шт. | |
| Для начинки | Сир кисломолочний | 400 г |
| Цукор | 3 ст. л. | |
| Яйця курячі (у начинку) | 1 шт. | |
| Вишня (свіжа або заморожена) | 150 г |
🔪 Приготування (Кроки)
1. Готуємо начинку
-
До кисломолочного сиру додайте цукор та одне яйце.
-
Добре перемішайте сирну масу до однорідності.
-
Вишні промийте. Якщо використовуєте свіжі, видаліть кісточки (якщо заморожені, попередньо розморожувати не обов’язково, але злийте зайвий сік).
2. Формуємо струдель
-
Розгорніть лаваш і викладіть на нього підготовлену сирну масу, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
-
Зверху розкладіть вишні.
-
Обережно загорніть лаваш у щільний рулет.
-
Розріжте рулет навпіл.
3. Випікання
-
Викладіть обидві половини рулету у форму, застелену пергаментом.
-
Збийте одне яйце і змастіть ним поверхню струделя для золотистої скоринки.
-
Випікайте у розігрітій до 180° духовці 10-12 хвилин.
-
Готовий струдель наріжте на порційні скибочки.
Подавайте теплим або охолодженим. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Наталія Ковальчук,
фото з відкритих джерел


