Мешканців Сурсько-Литовського оглянули найкращі медики області

Спеціалізована виїзна амбулаторія лікарні ім. Мечников відвідує найвіддаленіші райони Дніпропетровської області. Цього разу за ініціативи голови дніпропетровського жіночого крила партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ірини Грицай лікарі провели огляд у селі Сурсько-Литовське Дніпропетровського району.

  оглянули

«Пройшли медичний огляд учасники бойових дій, учасники війни в Афганістані, учасники АТО, ліквідатори аварії на ЧАЕС, люди похилого віку, а також ті, хто потребує медицинської консультації та допомоги. За два роки лікарня ім. Мечникова прийняла понад 2 тис. поранених учасників бойових дій на сході України, багато роботи маємо і зараз. Але ми не припиняємо відвідувати віддалені райони області, – розповідає  заступник головного лікаря по наданню екстреної медичної допомоги Олександр Миколаєвич Толубаєв.  – Сьогодні в команді мобільної амбулаторії приїхав невропатолог, ендокринолог, офтальмолог, лікар-ендоскопист та спеціаліст з ультразвукової діагностики, травматолог, ортопед та гастроентеролог. Тобто ті лікарі, які потрібні пацієнтам цього села».

оглянули3

 Висококваліфіковані лікарі провели прийом пацієнтів на базі місцевої амбулаторії, а отже люди змогли заощадити гроші та час. Люди залишились дуже вдячними, адже проводили огляд найкращі спеціалісти різних напрямів, котрих в місцевій амбулаторії немає. А отже для літніх людей та людей з інвалідністю особливо важко попасти на прийом до необхідних спеціалістів.

Місцевий житель Олександр Карпов радий можливості майже без черги та без довгих переїздів проконсультуватися у необхідного спеціаліста – офтальмолога. Інша мешканка, Анастасія, зазначає, що аби доїхати до обласної лікарні в Мечникова необхідно витратити близька 50 грн., що досить дорого для пенсіонерів.

Ірина Грицай, ініціаторка виїзної амбулаторії, висловила вдячність колективу лікарні ім. Мечникова, головному лікарю Сергію Риженко та його заступнику Олександру Толубаєву, котрий особисто відвідав Сурсько-Литовське, аби на найвищому рівні пройшла допомога пацієнтам. Також подякувала за допомогу заступника губернатора Дніпропетровщини Камілю Примакову. «Велика вдячність медикам, котрі попри свою зайнятість, знайшли можливість приїхати на допомогу місцевим жителям. Це вже не перша сумісна акція лікарів та партії «Солідарність» – БПП», раніше були амбулаторії для людей похилого віку, учасників АТО. На жаль, цей виїзд не вирішує всіх проблем медицини в області, але в першу чергу ми хочемо показати людям, що вони не забуті», – зазначила Ірина.

За словами голови Дніпропетровської райдержадміністрації Артема Фісунова, мета таких виїзних акції підвищити рівень медицини для жителів сільських місцевостей, дати людям доступ до якісної медицини незалежно від місця проживання.

Залишити відповідь