Симптоми зневоднення: три ознаки, на які варто звернути увагу

Вода – чудовий напій, в якому немає цукру та калорій і який так важливий для нашого організму. Однак як зрозуміти, чи достатньо рідини на день ви отримуєте?

Лікар Стюарт Галлоуей, експерт з гідратації, перерахував три головні симптоми зневоднення. Перший – це неприємний запах з рота, про що багато хто може не здогадуватися. Крім цього, до таких ознак належать сухість у роті та темна сеча. На думку фахівця, ці попереджувальні сигнали не можна ігнорувати.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Попереджувальні сигнали зневоднення

  1. Неприємний запах з рота: Відсутність достатньої кількості слини, яка має антибактеріальні властивості, може призвести до накопичення бактерій у роті, що викликає неприємний запах.
  2. Сухість у роті: Недостатнє споживання води призводить до зменшення вироблення слини, що створює відчуття сухості у роті.
  3. Темна сеча: Колір сечі є одним з найточніших показників рівня гідратації. Темніша сеча свідчить про нестачу рідини в організмі.

Наслідки зневоднення

Брак води може призвести до різних проблем зі здоров’ям. Наприклад, до запорів, головного болю, м’язової втоми, інфекцій сечовивідних шляхів. Через останнє можуть виникнути ускладнення на кшталт сплутаності свідомості, гострого пошкодження нирок тощо. Усе це може призвести до госпіталізації чи падіння, особливо в старших людей.

Рекомендації

Представники Центрів з контролю та профілактики захворювань  зазначають, що через зневоднення у людини можуть виникнути перепади настрою, утворитися каміння у нирках, а також можуть виникати проблеми з ясністю мислення.

Отримання достатньої кількості води допомагає організму краще контролювати температуру тіла, функціонування суглобів та спинного мозку. Крім того, завдяки воді з організму через піт, сечовипускання та дефекацію виводяться відходи.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!