Тріска: чим корисна та як правильно її готувати

Тріска — це риба, яка має високу харчову цінність і чимало корисних властивостей для організму. У 100 грамах продукту міститься близько 16 г білка, майже немає жирів і водночас є вітаміни та мікроелементи, необхідні для здоров’я.

Фахівці зазначають, що тріска допомагає:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • покращити стан шкіри, роблячи її більш пружною та сяючою;

  • пригнічувати відчуття голоду завдяки високому вмісту білка;

  • підтримувати здоров’я серцево-судинної системи й мозку завдяки омега-3;

  • зміцнювати кістки завдяки фосфору, калію, кальцію та магнію.

Разом з тим, аби риба принесла максимальну користь, її потрібно правильно готувати. Найкраще — на пару, тушкувати або запікати у фользі чи тісті. Вживати страву рекомендують із легкими гарнірами, зокрема рисом чи овочами.

Експерти застерігають: не варто запивати рибу солодкими напоями, молоком чи фруктовими соками, адже це може ускладнити травлення. Оптимальна частота вживання тріски — не більше двох разів на місяць.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *