У 2016 році на компенсацію субсидій виділять 40 мільярдів

Кабінет міністрів України закладає в бюджет 2016 року 40 мільярдів гривень на виплату субсидій за житлово-комунальні послуги, що передбачено програмою співпраці з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом. Про це сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у програмі “10 хвилин з прем’єр-міністром”, передає “УНІАН”.

“У нас є 24 мільйони гривень, щоб допомогти громадянам заплатити рахунки за комунальні послуги, на наступний рік така сума перевищуватиме 40 мільярдів гривень”, – сказав Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що на поточний момент близько 9 мільйонів громадян, або 2,7 мільйона сімей вже оформили субсидії і отримують пряму допомогу держави. При цьому єдиною умовою призначення субсидії є низький дохід сім’ї.

Прем’єр-міністр наголосив, що субсидія призначається у випадку, якщо в середньому оплата за ЖКП перевищує 10% від місячного доходу. Все, що вище цих 10%, повністю компенсує держава.

За даними Мінсоцполітики субсидії на оплату житлово-комунальних послуг вже призначено для 2,7 мільйона сімей, а ще 200 тисяч заяв знаходяться в процесі обробки і будуть задоволені до кінця вересня. План з призначення субсидій в повному обсязі виконують Сумська, Кіровоградська, Житомирська, Вінницька і Донецька області.

Залишити відповідь