У Дніпрі грабіжники облюбували «Перемогу»

Як відомо, найгарячіший період для квартирних злодіїв – літо, сезон тривалих відпусток.  А саме, з середини травня і майже до кінця вересня.

«На сьогодні в Дніпропетровській області зареєстровано 1896 карних проваджень з приводу квартирних пограбувань (Ст.185 ч.3 Карного кодексу України, яка передбачає 7 років позбавлення волі), з них розкрито близько 336», – зазначає начальник відділу з розкриття майнових злочинів управління кримінальної поліції (Карний розшук) Головного управління в Дніпропетровській області Андрій Дідочків. – «Звичайно, статистика поки не втішна, але в 2017 році ми очікуємо більше результатів, враховуючи, що у нас спостерігається дефіцит кадрів».

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Згідно зі статистикою, в активний літній період крадіжки відбуваються в будні дні з 9.30 до 14-15 години, адже саме в цей час люди на роботі чи просто ходять у магазини, вирішують особисті справи. Найбільша активність – у спальних районах великих міст – Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське. Не оминають злочинці і Нікополь, Покров, Павлоград. У нашому місті активність любителів чужого майна спостерігається насамперед на житлових масивах Перемога та Тополя, а також на Червоному камені, Парусі, Лівобережному, Березинці та 12 Кварталі. І найбільше страждають саме жителі багатоповерхівок. Що стосується приватних будинків – тут активно використовують вікна та труби, аби потрапити до оселі.

«Раніше все виносили, навіть одяг та якісь особисті речі, техніку», – наголошує Андрій Дідочкін, – «Сьогодні ж більшість випадків – це золоті вироби та готівка». Правоохоронці намагаються контролювати ситуацію з ломбардами, яки у нашій області близько 5 тисяч. Але це не завжди фізично можливо, адже після того, як золота прикраса потрапляє в ломбард, у оперативників є місяць на пошук. Адже потім золоті вироби поїдуть на переплав до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння при Міністерстві фінансів України.

«Звичайно, відкрити можна будь-які двері», – розповідає начальник Управління поліції охорони в Дніпропетровській області Андрій Рижинський. – «Але якщо у вашій оселі є грати на вікнах, надійні замки на дверях, це може зупинити грабіжників на деякий час, а випадкові перехожі чи сусіди викличуть поліцію. За статистикою, грабіжники оминають квартири, де встановлені технічні засоби захисту».

Охорона поліції також надає такі послуги. Близько 18 нарядів чергує поблизу місця охоронних зон. Наряд прибуває на виклик протягом 4 хвилин. Якщо запізнюються і не встигають запобігти злочину, передбачена матеріальна компенсація (пункт про страхування заздалегідь фіксується в угоді).

Дарина Сухоніс

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь